menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 0

ID vet - verzorging

Marco

Tekst aangepast

Marco

Vandaag een scheut kunnen nemen van deze vettige plant. Afgesneden met een scherp mesje, na thuiskomst onderste bladeren verwijderd en ondereinde van de stam taps gesneden.

Volgens de info die ik gevonden heb dacht ik aan een Aloe melanacantha ?

Zijn er liefhebbers die me een beetje op weg kunnen helpen met de verzorging van deze. Kan hij in de warmere maanden in ons klimaat onbeschut naar buiten, hoe overwinteren, speciale aandachtspunten, grondsamenstelling en mag ik misschien ooit het schouwspel van een bloei aanschouwen.

Alvast bedankt.

[afbeelding verwijderd niet-https]

[afbeelding verwijderd niet-https]

[afbeelding verwijderd niet-https]
zaterdag 10 maart 2007 - 23:27
Wiebe

Wiebe

Marc,

Volgens mij is het zeker geen A. melanacantha; de soortsnaam betekent met de zwarte doorns en dat zijn ze bij deze plant zeker niet. Als ik naar de nieuwgroei in het hart van de plant kijk, heb ik het idee dat de plant te weinig licht krijgt. Bij mij staan bijna alle Aloe's in het groeiseizoen (1/2 april - september) buiten. Ze staan tegen de zuidgevel van mijn huis met mogelijk nog een beetje beschutting tegen de regen door een uitstekende dakgoot maar verder zonder enige beschutting. Aloë polyphylla heb ik ook de hele winter buiten gehouden. Een goed doorlatend grondmengsel is noodzakelijk (en niet alleen als je de planten buiten laat staan).

Wiebe
zondag 11 maart 2007 - 21:31
Marco

Marco

Ik heb deze scheut van een plant die in een keuken onder een tafeltje stond, welliswaar koel doch zeer donker. Dit was de grootste en mooiste scheut die ik er van genomen heb. Deze plant heeft allicht in jaren geen direkt zonlicht meer gezien. Zal hem zeker best langzaam aan laten wennen aan betere lichtomstandigheden. Staat nu in de veranda, maar niet in de zon.
zondag 11 maart 2007 - 22:19

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon