menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 0

MIJNE BAK

Ga naar meest recente reactie

cactelders

Cactelders

Vandaag onder andere verder gewerkt aan mijn propagator ,zoals dat zo mooi noemt, en ik zit toch nog met een vraagske.
[afbeelding verwijderd niet-https]
[afbeelding verwijderd niet-https]
[afbeelding verwijderd niet-https]
[afbeelding verwijderd niet-https]
[afbeelding verwijderd niet-https]

Glas gesneden ,hout gezaagd en bodemverwarming geplaatst , die laatste heel losjes in veel te grote beugels om ze nog boven een laagje zand te krijgen zodat ze niet met de bodem in aanraking komen ,daar de bodem brandbaar is geeft me dit een veiliger gevoel. Alles is dichtgespoten en wacht nu op een eindlaag .........wat eigenlijk? Ik weet dat er verven zijn die een ondoordringbare laag vormen en zoiets zoek ik met natuurlijk geen slechte eigenschappen voor de zaailingen ,iemand ervaring of idéén welke versoort ( of RUBSON- achtig product) te gebruiken?
woensdag 11 oktober 2006 - 20:24
Wardje

Wardje

zit die kabel dan wel hoog genoeg in 't zand, da zal niet veel meer zijn dan een halve tot één cm, ik dacht dat die kabels verder van de grondplaat moesten verwijderd zijn; a propos zelf heb ik da niet dus geen ervaring; maar t kan nog komen hihi en moet da zand een bepaalde vochtigheid houden ?
woensdag 11 oktober 2006 - 20:33
stekeltje

Stekeltje

in onze zaaibak lag een aluminiumbak boven het zand
woensdag 11 oktober 2006 - 20:58
cactelders

Cactelders

Het stond in de gebruiksaanwijzing ook zo maar ik dacht er maar een 4-tal cm. zand in te leggen daarom probeer ik het zo. Volgens de gebruiksaanwijzing mocht ik de kabels niet vastleggen ook ,daarom heb ik ze maar half vastgelegd ( ik zit raar in mekaar vandaag) .Een binnenbak was ik ook van plan om te maken ,maar dan een paar kleinere.
woensdag 11 oktober 2006 - 21:10
Witvis

Witvis

Dirk zou het niet beter zijn de kabel van de enezijde naar de andere zijde aan te brengen in grote gelijke lussen ipv.de bak in twee helften te verdelen.Geeft nogal één onregelmatig patroon en in het midden de kabels vrij dicht bij elkaar wat resulteerd in en ongelijke verdeling van de warmte.
Denk aan het principe van vloerverwarming.
woensdag 11 oktober 2006 - 21:24
stekeltje

Stekeltje

die zaaibak van ons moest in je oppakken met 2 mannen die vèèèèèl spieren hadden,zo zwaar als lood
woensdag 11 oktober 2006 - 21:26
cactelders

Cactelders

De gebruiksaanwijzing stelde 2 patronen voor die van U en die van mij, zal erover nadenken ,het ligt toch nog niet echt vast, waarschijnlijk maak ik ze helemaal los en laat ze los liggen in het zand.
woensdag 11 oktober 2006 - 21:36

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon