Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Fantastisch Liesbeth, kan je er ook een beetje uitleg bij geven? Heb je de pompoen bewerkt voor je hem hebt opgemaakt omdat hij langer zou houden en niet gaat schimmelen? Hoe doe je dat? Alvast bedankt Groetjes Lysianthus
Hier een beetje uitleg: * Gekarteld kroontje uit de pompoen gesneden, het kroontje heb ik achteraf nog iets kleiner gemaakt omdat dat mooier uitkwam * pompoen zo veel mogelijk leegmaken, van de inhoud heb ik soep gemaakt * ik heb de pompoen niet behandeld, je kan hem helemaal bedruipen met kaarsvet maar ik heb er een dubbele laag plastiek in gelegd zodat de natte oasis niet aan de pompoen kan. Ik kantel de pompoen af en toe een beetje zodat hij niet altijd met hetzelfde stuk de tafel raakt, want het is daar dat hij het eerst zal gaan rotten. * oasis erin en dan volgestoken met oranje en gele roosjes, hypericum, malusappeltjes, kangoeroepootjes en dan nog een soort poezeltjes waar ik de naam niet van weet, 'k zal straks eens kijken op de rekening. En tussen de bloemen heb ik het kroontje ook terug verwerkt.
Nog een leuke tip als je de pompoen niet opvult maar uitsnijdt en er een kaars in zet: de binnenkant insmeren met kaneel en er kruidnagels in steken. Als de kaars dan brandt, ruikt dat heeeeeeeerlijk!!