menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 0

Appelsap uit ontsapper

baloe

Baloe

Bij gebrek aan molens en persen, ben ik aan de slag gegaan met een ontsapper om appelsap te maken.
Appels in stukken snijden (klokhuis doe ik er uit, maar dat zou eigelijk niet moeten), en 2 u later heb ik uit een pot van 7l, 2 flessen sap. Sap is roze en is ietwat gedikt. Ik vind het lekker, maar het verschilt wel veel van gekocht sap en sap van een mobipers.

Ik heb ergens op 't internet gelezen dat iemand gewoon perst door in te vriezen en uit te persen. Dat bracht me op het idee om eens te proberen de appelstukken een nacht te laten invriezen en ze de volgende dag te laten ontdooien en dan te ontsappen.
Toch ontsappen dus om de pasteurisatiestap te hebben, maar eerst invriezen om het hele procede te versnellen.

Heeft iemand dit al geprobeerd ? Of andere methodes geprobeerd.
dinsdag 5 november 2013 - 12:11
phili

Phili

hoi,
het invriezen van appels wordt vaak gebruikt door wijnmakers, door het invriezen komt er meer sap vrij van de appels.
groetjes phili
vrijdag 15 november 2013 - 21:53

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon