menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 0

Lekker nietduur en niet moeilijk

myriam56

Myriam56

Franse aardappeltoert !

Het deeg kan je ook gewoon kopen natuurlijk dan is het vele vlugger klaar ) dus dan moet je enkel de vulling maar maken met de aardappeltjes

150 g bloem
mespunt zout
75 g harde boter.
Voor de vulling:
750 g aardappelen
1 middelgrote ui
2 teentjes knoflook
zout
versgemalen zwarte peper
50 g harde boter
1 dl slagroom
1 dl koffieroom
1 ei
1 el fijngehakte peterselie
(ik heb er wel wat gerookt spek bijgedaan, maar da's ieder zijn goesting hé !)
Voorbereiding:
Dit gerecht voor de combimagnetron is een bewerkelijk maar spectaculair aardappelrecept. Doe de bloem met het zout in een kom en snijd er de boter met twee messen in klein. Roer er 5-6 eetlepels water door. Kneed -met koele handen- alles snel tot een samenhangend deeg, verpak dat in folie en laat 30 minuten in de koelkast rusten. Schil intussen de aardappelen en snijd in blokjes. Pel de ui en knoflook en snipper fijn. Laat de aardappelen met 3 eetlepels water in een ovenvaste schaal in de magnetron (afgedekt) 4-5 minuten op 800-850 Watt voorkoken. Giet het water af en laat de blokjes aardappel afgedekt staan.
Bereiding:
Verwarm de oven 5-10 minuten voorop hetelucht 200°C. Beboter een ovenvaste ondiepe schaal van ca 24-26 cm licht. Rol iets meer dan de helft van het deeg op een met bloem bestoven aanrecht uit tot een cirkel die 4 cm groter is dan de doorsnede van de schaal. Leg het deeg in de schaal en leg om en om laagjes aardappel en ui met knoflook erin. Bestrooi de laagjes telkens met wat zout en paprikapoeder.
Snijd de boter in kleine blokjes en verdeel deze over de vulling. Roer de slagroom en koffieroom door elkaar 3en schenk de helft ervan over de blokjes aardappel. Rol de rest van het deeg uit. Maak in het midden een gaatje en bedekt de blokjes aardappel met deze deeglap. Druk de randen goed tegen elkaar.
Maak van het overgebleven deeg een versiering en leg deze op de taart. Klop het ei door de resterende room en bestrijk de bovenkant van de taart met wat van dit mengsel. Bewaar de rest.
Schakel de oven in op de combinatie magnetron ca 200 Watt en hetelucht 200°C. Plaats de taart op het rooster en bak in circa in 20 minuten gaar en goudbruin.
Roer intussen de gehakte peterselie door het room-eiermengsel en giet dit mengsel heel voorzichtig 5 minuten voor het beëindigen van de baktijd in de taart. Laat de taart na uitschakelen van de oven er nog 10minuten in staan.
Serveren:
heet opdienen.
vrijdag 20 september 2013 - 17:53
BOSVROUW

BOSVROUW

Ga dit morgen al proberen! Dit is spek (aardappel) naar m'n bek! Kan Niet slecht zijn!!!
zaterdag 21 september 2013 - 09:15
myriam56

Myriam56

goeie morgen en smakelijk !!
zaterdag 21 september 2013 - 09:23

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon