Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Het deeg kan je ook gewoon kopen natuurlijk dan is het vele vlugger klaar ) dus dan moet je enkel de vulling maar maken met de aardappeltjes
150 g bloem mespunt zout 75 g harde boter. Voor de vulling: 750 g aardappelen 1 middelgrote ui 2 teentjes knoflook zout versgemalen zwarte peper 50 g harde boter 1 dl slagroom 1 dl koffieroom 1 ei 1 el fijngehakte peterselie (ik heb er wel wat gerookt spek bijgedaan, maar da's ieder zijn goesting hé !) Voorbereiding: Dit gerecht voor de combimagnetron is een bewerkelijk maar spectaculair aardappelrecept. Doe de bloem met het zout in een kom en snijd er de boter met twee messen in klein. Roer er 5-6 eetlepels water door. Kneed -met koele handen- alles snel tot een samenhangend deeg, verpak dat in folie en laat 30 minuten in de koelkast rusten. Schil intussen de aardappelen en snijd in blokjes. Pel de ui en knoflook en snipper fijn. Laat de aardappelen met 3 eetlepels water in een ovenvaste schaal in de magnetron (afgedekt) 4-5 minuten op 800-850 Watt voorkoken. Giet het water af en laat de blokjes aardappel afgedekt staan. Bereiding: Verwarm de oven 5-10 minuten voorop hetelucht 200°C. Beboter een ovenvaste ondiepe schaal van ca 24-26 cm licht. Rol iets meer dan de helft van het deeg op een met bloem bestoven aanrecht uit tot een cirkel die 4 cm groter is dan de doorsnede van de schaal. Leg het deeg in de schaal en leg om en om laagjes aardappel en ui met knoflook erin. Bestrooi de laagjes telkens met wat zout en paprikapoeder. Snijd de boter in kleine blokjes en verdeel deze over de vulling. Roer de slagroom en koffieroom door elkaar 3en schenk de helft ervan over de blokjes aardappel. Rol de rest van het deeg uit. Maak in het midden een gaatje en bedekt de blokjes aardappel met deze deeglap. Druk de randen goed tegen elkaar. Maak van het overgebleven deeg een versiering en leg deze op de taart. Klop het ei door de resterende room en bestrijk de bovenkant van de taart met wat van dit mengsel. Bewaar de rest. Schakel de oven in op de combinatie magnetron ca 200 Watt en hetelucht 200°C. Plaats de taart op het rooster en bak in circa in 20 minuten gaar en goudbruin. Roer intussen de gehakte peterselie door het room-eiermengsel en giet dit mengsel heel voorzichtig 5 minuten voor het beëindigen van de baktijd in de taart. Laat de taart na uitschakelen van de oven er nog 10minuten in staan. Serveren: heet opdienen.