Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Vorig jaar had ik veel problemen met onze conference pereboom. Ik wilde hem er al uit halen maar heb hem nog 1 jaar de kans gegeven. Ik heb hem met internetaanwijzingen gesnoeid. Dit jaar hangt de pereboom heel erg vol! Er zitten er zeker meer als 100 - 150 aan. Ik heb er al 2 keer stoofperen van gemaakt. Eigenlijk kan dat niet omdat het een handpeer is. Ik deed dat om er wat van de boom af te krijgen omdat ik ze nooit opkan! Straks zijn ze allemaal tegelijkertijd rijp! We zijn met 3 personen.
Wie heeft er goede recepten die je met conference peren kan doen? Ik kan ze niet inmaken omdat ik geen weckflessen of jampotten heb!
perencompot en dan gewoon invriezen heerlijk gewoon koken met kaneel als je dat lekker vind of extra suiker als het nodig is
perentaart zelfde recept als appeltaart leuk om aan vrienden en familie te geven en wecken hoeft niet in potten je kan het ook in bierflessen doen je hebt apparaatjes waar je weer weer doppen op kan zetten werkt super goed
Middendoor snijden, schillen, klokhuis verwijderen en licht (moeten beetje knapperig en wit blijven) koken in suikersiroop met klein beetje citroensap. Dan invriezen.
Ach we zijn allemaal zo verwend en kijken er nu misschien al een beetje op neer maar 20 jaar geleden aten we die peren opgewarmd en in het midden gevuld met bosbessenconfituur, op onze kerstmaaltijd. Ik vind ze nog altijd heerlijk.
Perensap van maken is anders ook een oplossing. Ik breng donderdag weer een lading appelen en peren naar de perserij.
leuk dit onderwerp mijn buurvrouwtje komt hier net binnenvallen om te vragen hoe ze ook alweer stoofpeertjes moet maken ze heeft 17 perenbomen staan dus je kan nagaan hoeveel kilo peren ze heeft heb net van de 5 kratten peren gehad dus ik kan morgen ook weer aan de gang maar ik vind het wel leuk dat ze nu echt hollandse stoofperen gaat maken hihihi weer een nederlands recept wat beroemd gaat worden in italie
ik vries verse perenpuree in en maak er later heerlijk sorbet ijs in. peren schillen en klokhuis eruit en even in blender, ik vries in in bakjes of bekers van 200ml , dat is precies goede hoveelheid voor later in mijn ijsmachine Renate
Hoi, nog sneller, de peren schillen doormidden klokhuis eruit per porties in zakjes en recht in de diepvries doen. Als je ze wilt eten moet je ze bevroren in kokende vloeistof gooien en even koken dan binden en je hebt heerlijke peren die als stoofpeertjes smaken. Ik doe zelf water kaneelstok suiker rode wijn en foelie en kruidnagel gebruiken om ze in te koken