menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 0

Geroosterde rode kool met gerookte ham

andre

Andre

Geroosterde rode kool met gerookte ham.

Ingrediénten ( voor 2 personen )
Een halve rode kol ( circa 400g), 2 sjalotten, 1 friszure appel, 2 à 3 eetlepels olijfolie, 1 à 2 eetlepels balsamico azijn, 2 eetlepels portiwijn, 2 takjes tijm, 1 laurierblad, een halve eetlepel suiker, zout, peper en enkele plakjes gerookte ham.

Bereiding.

Verwarm de oven voor op 225°C. Verwijder de buitenste bladeren van de rode kool en het harde stu van de stronk. Snij de kool in niet te grote stukjes. Pel en halveer de sljalotten. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij hem in flinkke blokken. Schep in een grote, lage ovenschaal rode kool, sjalot, appel, port, tijm, laurier, suiker, zout en peper door elkaar. Spreid het mengsel uit op de schaal en dek de schaal af met aluminiumfolie. Zet de schaal in het midden vzan de oven en rooster de kool in circa 1 uur gaar.
Verwijder de aluminumfolie na 50 à 60 minuten en schep alles om. Leg de plakken ham op de kool en bak deze circa 10 minuten mee.

andre
vrijdag 15 december 2006 - 13:35
Tine

Tine

Idee voor morgen. MMMMMMMMMMMMMMM

Tine.
vrijdag 15 december 2006 - 15:04
lacegarden

Lacegarden

andré, dat staat op het menu voor morgenmiddag met gandaham. En patatten van Vladslo, van die rode.
vrijdag 15 december 2006 - 15:59
hugo

Hugo

kan niet slecht zijn,, zeker proberen

groetjes
vrijdag 15 december 2006 - 18:42

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon