Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Ingrediénten ( voor 2 personen ) Een halve rode kol ( circa 400g), 2 sjalotten, 1 friszure appel, 2 à 3 eetlepels olijfolie, 1 à 2 eetlepels balsamico azijn, 2 eetlepels portiwijn, 2 takjes tijm, 1 laurierblad, een halve eetlepel suiker, zout, peper en enkele plakjes gerookte ham.
Bereiding.
Verwarm de oven voor op 225°C. Verwijder de buitenste bladeren van de rode kool en het harde stu van de stronk. Snij de kool in niet te grote stukjes. Pel en halveer de sljalotten. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij hem in flinkke blokken. Schep in een grote, lage ovenschaal rode kool, sjalot, appel, port, tijm, laurier, suiker, zout en peper door elkaar. Spreid het mengsel uit op de schaal en dek de schaal af met aluminiumfolie. Zet de schaal in het midden vzan de oven en rooster de kool in circa 1 uur gaar. Verwijder de aluminumfolie na 50 à 60 minuten en schep alles om. Leg de plakken ham op de kool en bak deze circa 10 minuten mee.