menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 0

Wortels invriezen

annabellie

Annabellie

heb hier een massa zomerwortelen . we kunnen ze in tijd niet opeten . en daarom vroeg ik me af of je die kan invriezen ofzo ,voor spaghettisaus enzo te maken . iemand tips ? ze zijn vanharte welkom
woensdag 25 augustus 2010 - 13:55
cetinel

Cetinel

voor spaghettisaus zou ik ze fijnsnijden en efkes stoven in wat boter of margarine en dan invriezen.
je kan ze ook in schijfjes snijden,blancheren in ijswater af laten koelen en zo invriezen.
dan kan je ze later klaarmaken zoals je wil.(lekker met thijm en beetje honing!))
woensdag 25 augustus 2010 - 15:41
Rita1960

Rita1960

Eens met Cetinel,

maar je kunt ze ook in z'n geheel invriezen..wel eerst even blancheren en daarna direct afkoelen in koud water. Wecken kan ook maar dan zijn ze voor wat mij betreft te gaar.

maar lekkerder.. vers koken en opeten. dan maar wat minder zomerwortelen.

winterwortels.. in de late herfst rooien en - ongeschoond- in een bak met ietwat vochtig zand leggen.. (wit of geel zand) en dan zijn ze koel bewaard zo'n 4 tot 5 maanden houdbaar..

groeten,
Rita
maandag 30 augustus 2010 - 22:01

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon