Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
heb hier een massa zomerwortelen . we kunnen ze in tijd niet opeten . en daarom vroeg ik me af of je die kan invriezen ofzo ,voor spaghettisaus enzo te maken . iemand tips ? ze zijn vanharte welkom
voor spaghettisaus zou ik ze fijnsnijden en efkes stoven in wat boter of margarine en dan invriezen. je kan ze ook in schijfjes snijden,blancheren in ijswater af laten koelen en zo invriezen. dan kan je ze later klaarmaken zoals je wil.(lekker met thijm en beetje honing!))
maar je kunt ze ook in z'n geheel invriezen..wel eerst even blancheren en daarna direct afkoelen in koud water. Wecken kan ook maar dan zijn ze voor wat mij betreft te gaar.
maar lekkerder.. vers koken en opeten. dan maar wat minder zomerwortelen.
winterwortels.. in de late herfst rooien en - ongeschoond- in een bak met ietwat vochtig zand leggen.. (wit of geel zand) en dan zijn ze koel bewaard zo'n 4 tot 5 maanden houdbaar..