Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
eekhoorntjesbrood 4 eieren 250 g goed gerookt spek 2 tenen look zwarte peper en zout naar smaak chilipeper 1 eetlepel olie 40 g boter
Maak het eekhoorntjesbrood schoon door het af te borstelen en met de hand alle vuil te verwijderen. Niet wassen, want de meeste paddenstoelen zuigen water op en zijn dan niet meer te bakken. Snij de buisjes met een scherp mes bijna helemaal weg. Snij het spek in dobbelsteentjes. Hak de look zo fijn mogelijk. Klop de eieren met een lepel melk.
Maak de pan goed heet en doe er de boter en een eetlepel olie in. Bak het eekhoorntjesbrood aan de onderkant tot het bruin begint te worden aan de randen. Haal het uit de pan en doe het spek en de look erin. Laat een minuutje of twee bakken, doe dan het eekhoorntjesbrood er bij, maar deze keer ondersteboven. Laat zo bakken tot het spek gebakken is (enkele minuten), draai de hoeden dan weer om en peper alles met verse zwarte peper. Zout is meestal niet nodig, vanwege het gezouten en gerookte spek. Giet het ei erover en laat op laag vuur bakken tot het een omelet is die enigszins smeuïg is aan de bovenzijde.
Serveer bij voorkeur in de pan, met stokbrood en een goed glas rode wijn.