menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 0

Tomaten invriezen

Ga naar meest recente reactie

ev121a

Ev121a


tomaten invriezen voor de soep en voor pastas.

ik doe de tomaten in een pan met kokend water dan de vel eraf en door de
blender. Daarna terug in de pan inkoken met gedroogd italiaanse kruiden
als de tomaten ingekookt zijn tot de dikten van b,v tomaten ketjup dan afgekoeld in de vriezer.




addie
zaterdag 13 februari 2010 - 18:31
Mandy

Mandy

Ik heb er afgelopen jaar ook veel in kunnen vriezen maar ik doe het zonder de kruiden omdat ik ook andere recepten volg waar de kruiden niet bij kunnen. De ( verse ) kruiden komen dan pas erbij als ik aan het koken ben.... maar als je het alleen voor soep en pasta gebruikt kan het best zo.....

Lekker he, Addie, zo'n voorraadje in de vriezer...... ik voel me altijd zielsgelukkig als ik zooo maar kan pakken......
zaterdag 13 februari 2010 - 21:32
Rita1960

Rita1960

nee.. nog 1 en dan 1000!
zaterdag 13 februari 2010 - 21:49
Mandy

Mandy

Jullie je zin dan maar.... Hoera.....



Jij doet het trouwens ook niet slecht.........
zaterdag 13 februari 2010 - 22:05
Mandy

Mandy

We hadden het wel over tomaten invriezen toch?????????
zaterdag 13 februari 2010 - 22:11
Matabish

Matabish

Is wel veel werk om tomaatjes in te vriezen!
Ik spoel ze in koud water, haal het harde kroontje eruit en dan hop...per 3 à 4 in plastic zakjes.
Als je ze nodig hebt spoel je ze even onder wat lauw water en dan kan je het vel er zó afhalen.
zondag 14 februari 2010 - 00:25
Lorie

Lorie

Ik pel ze, kroontje eruit en ze gaan zo de vriezer in. Zakje vol.
vrijdag 19 februari 2010 - 11:24
zourky

Zourky

Ik vind niets zo gemakkelijk als tomaten om in te vriezen,goed rijp en in een plastiek zak (grote zak) en dan volgens we tomaten nodig hebben,voor de soep of saus de bevroren tennis ballen even onder warm water de pel gaat heel gemakkelijk af en ze zijn klaar voor alle kookgerechten met tomaat.Natuurlijk het neemt meer plaats in de vriezer maar die is groot genoeg.
We hebben vandaag de eerste gourgette klaargemaakt met tomaten van verleden jaar en het was lekker.
groetjes Richard
dinsdag 29 juni 2010 - 21:00
cetinel

Cetinel

yep ook ik keil ze gewoon zo in de diepvries! wel kroontje verwijderen,
vorig jaar ook in de oven gedroogd en opgelegd in olijfoie,alsook een deel saus gemaakt(met eigen kruiden erbij)maar deze zijn in mijn gezin niet te bewaren
gelijk dezelfde dag al aangebroken
dit jaar kreeg ik de vraag(eis??) ge gaat toch veel tomaten zetten en saus van maken en drogen hé
zaterdag 3 juli 2010 - 17:17
renate67

Renate67

hallo Cetinel
Hoe doe je dat tomaten drogen in de oven
hoe gaan de tomaten erin, op plaat of rooster, hoe lang en op welke temperatuur
Renate
vrijdag 16 juli 2010 - 13:23
cetinel

Cetinel

ik heb het gedaan zoas op deze link beschreven staat.

http://home.scarlet.be/~eb024464/product1/recepten/tomatendrogenrec.html


hmm de link werkt niet meer
er was eerder al eens een topic over....
http://forum.tuinadvies.be/forum_topic.php?hid=1&sid=15&page=&tid=19401
vrijdag 16 juli 2010 - 19:17
renate67

Renate67

dank cetinel
zaterdag 24 juli 2010 - 00:04
martinev

Martinev

Ik was de tomaten, droog ze, doe ze in stukjes en maak ze dan fijn in de blender. Het vel en de pitjes haal ik er niet uit. Ik giet mijn gemixte tomaten over in beterdoosjes vna ene halve kg en steek die zo in de diepvries
woensdag 4 augustus 2010 - 16:43
an

An

Heb voor het eerst ook veel tomaten maar ik ga ze doen zoals matabish
kroontje er uit en dan per vier in de vrieser (want als het velletje erzo makkelijk af gaat na het vriezen ,ga ik me niet een heel werk op de hals halen)

en je kan ze daarna niet alleen voor saus of soep er uit halen maar ook lekker
is tomaten met ei en ui (uitjes bakken tomaatjes er bij en dan ei en dan op smaak maken en dan op brood)

en ik zit me in eens te bedenken die cherry tomaatjes later op groenten vlees en dan in de oven ,
krijg al honger,

gr an
woensdag 11 augustus 2010 - 18:36

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon