Hallo Eve,
naargelang de streek veranderen de recetten nogal.
Deze hier komt van West-Vlaanderen, Ieper en omstreken.... bachten de kuppe
een hammetje (varkensschenkel)
stuk soepvlees
varkensstaarten of/en poten
groene kool (savooi)
8 aardappelen (in 2 gesneden)
prei
selder
2 grote rapen (mag meer, volgens smaak)
2 uien
Neem een hoge soepkom waar je bakboter laat smelten.Snijd alle groenten grof en laten stoven in de margarine.
Laat het vlees wat meestoven en giet er water bij tot alles onder staat.
Peper en zout.
Desnoods mag er een bouillonblokje bij, laurier en tijm.
En laat alles op een zacht vuur pruttelen tot het vlees gaar is, kan wel 2u duren.
Halverwege de aardappeltjes bijvoegen.
Hutsepot is vooral lekker als het wat 'getrokken' heeft.
In de snelkookpan gaat het sneller maar smaakt wel minder lekker vind ik.
Het eventueel schuim afscheppen.
Een ander soort lekkere hutsepot is IRISH STEW
snede lamschouder
aardappelen in dikke schijven
1 à 2 dikke snede spek
prei stukjes van +/- 4cm
wortelen stukjes 4cm
uien in ringen gesneden
peterselie
look
peper en zout
kippenbouillon
==========
aardappelen in de pel gekookt
boter
look
Spek bakken en uithalen, lamsvlees in hetzelfde vet bakken.
Neem een grote hoge pot en legt alles in laagjes erin, groenten en vlees.
Kippenbouillon erbij doen en laten sudderen.
Voor het opdienen peterselie overstrooien.
Opdienen met aardappelen in de pel, overgoten met gesmolten boter met look en peterselie.
Schepje mosterd is er ook lekker bij.
ENNNNNNNNNNNNNN een Guinnessbiertje
Laat het je smaken