menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 0

Uienbrood op twee manieren

Ga naar meest recente reactie

annd6

Annd6

Voor een halve kilo bloem heb je twee kleine uien nodig of een grote.
Stoof de fijngesneden ui in een pan met een beetje olijfolie tot ze glazig is,( als je in het begin een dekseltje gebruikt heb je minder vetstof nodig.)
Voeg als ze bijna klaar zijn een geperst teentje knoflook en de blaadjes van een vijftal takjes tijm erbij (tijm en look mogen niet te lang bakken of ze worden bitter) en zout en peper.
Laat het geheel afkoelen.
Nu kan je dit mengsel gebruiken voor de tweede rijs: maak platte broodjes of één lange platte en ik maak er dan nog kuiltjes in met een eetstokje,daarna doe je de uitjes erbovenop. Laten rijzen en bakken en dan krijg je dit:
[afbeelding verwijderd niet-https]

Je kan de gebakken uitjes ook samen met 3 sneetjes fijngesneden cobourgham bij de bloem voegen en dan verder het deeg maken.
Let wel op oor de uien heb je minder vocht nodig!
Laten rijzen, terugslaan en het brood vormen, laten rijzen en bakken ( je weet niet wat je ruikt als dit brood in de oven staat!)
De ham kan je weglaten maar het geeft het wel nog iets extra
En dan krijg je dit:
[afbeelding verwijderd niet-https]

Dit is erg lekker brood en kan met verschillende soorten beleg.
Veel succes
Groetjes
Ann

donderdag 28 februari 2008 - 10:33
Lysianthus

Tekst aangepast

Lysianthus

Ziet er erg lekker uit Ann, zoals je zegt gaat ajuin bij veel en met de ham erbij , heb je geen beleg meer nodig hahahah.....ik stel het me al voor ( jamie, jamie )
Feitelijk , er schiet me juist een formidabel idee te binnen.............
TIP:

Als Kurt op de tuinbeurzen staat, kunnen diegenen die willen en iets te bieden hebben van lekkers of mooie bloemstukken, hem gezelschap houden en tentoonstellen ............en ons tevens laten proeven .........ik kom met de wijn.........wedden dat ze staan aan te schuiven aan de stand van ''tuinadvies''

donderdag 28 februari 2008 - 11:53
rialle

Rialle

Aaah Ann! Het water loopt mij uit de mond! Het is zo langzaam ook etenstijd ook nog!
Wij zijn echte uien- (ajuin) mensen, op welke manier dan ook klaargemaakt.

Ik heb mij nooit gewaagd aan brood bakken, hoewel ik een goede oven heb (hete lucht oven).
Maar ik geloof dat ik het binnenkort toch eens ga proberen. Want als ik die foto's van jou zie.........mmmmmmm!!!
Waar dit forum mij al toe gekregen heeft! Ik werd lid omdat ik mijn tuin een beetje wilde opfleuren en niet wist hoe en wat. Toen ben ik (naast bloemen) al gauw warm gelopen voor tomaten, pepers en paprika's. Tijdens de winter kwamen er nog meer groenten bij, en ik hoop dat ik nog dit jaar de gelukkige eigenaar van een serre zal zijn.
En nu sla ik ook nog aan het brood bakken!
Leuk hè? En dan zeggen ze dat computeren passief maakt!

Groetjes Rialle
donderdag 28 februari 2008 - 12:13
annd6

Annd6

Lysianthus,
ik denk dat Kurt niet genoeg plaats heeft dan!
Wel leuk idee!

Rialle,
dat is inderdaad superleuk dat het forum je tot die dingen inspireert!
Een serre, ja? Keitof, daar ga je héél veel plezier van hebben!

Enne dat broodbakken.... daar ga je ook geen spijt van krijgen, er kan ongelooflijk veel met brood en het is ozo lekker als je het zelf bakt!
Je oven voldoet zeker en je kan beginnen met de hand, heel goed te doen met een halve kilo bloem, al iets intensiever met een kilo bloem.
Ik weet niet of je een basisrecept hebt?
Is heel eenvoudig hoor, je bent zo vertrokken en dan kan je gaan experimenteren.

Groetjes
Ann
donderdag 28 februari 2008 - 12:24
Matabish

Matabish

morgen begin ik eraan [afbeelding verwijderd niet-https] !!! Maar nu moet ik wèl tot morgen lopen kwijlen op die lekkere uienbroden!!

[afbeelding verwijderd niet-https] en dan mag ik er nog niet zelf van proeven omdat ik aan 't diëeten ben (of ik zou het met een bruin broodje moeten doen). Enfin de anderen zullen vast snoepen, en ik geef je recept ook meteen door aan mijn dochtertje!!

Bedankt Ann,

Matabish.
donderdag 28 februari 2008 - 12:57
annd6

Annd6

Matabish, probeer het anders eens met een derde volkorenbloem of nog beter met speltbloem.
Ui is toch geen dikmaker en de ham ook niet...en vetstoffen buiten een beetje olijfolie zitten er ook niet in.
donderdag 28 februari 2008 - 13:17
annd6

Annd6

Matabish...
ik weet niet of ei mag maar dat zal wel niet dus jij moet even je ogen dicht doen

Dit was ons middagmaaltje, een combinatie van een omeletje met verse bieslook tussen het ui-hambrood. Ik wou nog wat oud-Bruggekaas op het omeletje laten smelten maar daar heb ik dan toch maar van afgezien (er mag hier ook wat af )
Inieder geval was het bergje boterhammetjes snel weg!
[afbeelding verwijderd niet-https]

Groetjes
Ann
donderdag 28 februari 2008 - 13:42
rialle

Rialle

Mmmmmmmm! Ziet er verrukkelijk uit zeg!
Daar is beslist ook een eitje van die lieve kip Mieke bij!

Groetjes Rialle
donderdag 28 februari 2008 - 14:28
annd6

Annd6

Inderdaad....wel 5 eitjes van Mieke, ze zijn dan ook wel klein hé en we zijn met twee!
donderdag 28 februari 2008 - 14:30
rialle

Tekst aangepast

Rialle

Die lieve Mieke!

Trouwens, een basisrecept voor brood heb ik niet. Maar ik verlaat me graag op jouw basisrecept, want ik geloof jij kan er wat van........ Of heb je het al eens in een topic geschreven? Dan moet ik strakjes even zoeken.

Groetjes Rialle
donderdag 28 februari 2008 - 14:42
annd6

Annd6

Ik heb je een pbtje gestuurd met het recept

Groetjes
Ann
donderdag 28 februari 2008 - 15:18
Matabish

Matabish

[afbeelding verwijderd niet-https]
staan daar geen zware lijfstraffen op, om iemand zó te pesten???
Beseffen jullie wel, wat jullie mij ààndoen??? En dan doen jullie er nog die smakelijke foto's bij....waarom ook nog niet het aroma??? Dan was de marteling helemààl compleet!

[afbeelding verwijderd niet-https], doe maar hoor, ik geef er niet echt om, want ik ben al 4 dikke kilo's kwijt ('t gaat goed!) Bovendien mag ik één keer in de week zondigen, dus doe ik dat dan morgen maar!![afbeelding verwijderd niet-https] Ik kan zelfs de helft niet op van wat ik zou moeten eten, en 't is allemaal even lekker, dus zéker géén lijdensweg!

In ieder geval hartelijk bedankt Ann, voor de lekkere recepten!!

Matabish.
donderdag 28 februari 2008 - 15:38
annd6

Annd6

Die eerste smiley is erg geestig...maar 'k had al beetje schrik

Het aroma.....nee...ik zal het veilgheidshalve maar niet beschrijven

Proficiat met die vier kilo! Knap zeg!
Dan heb je wel een lekkere "zonde" verdient!

Waar haal je die leuke smoeltjes eigenlijk?

Groetjes
Ann
donderdag 28 februari 2008 - 15:44
Matabish

Matabish

[afbeelding verwijderd niet-https] Ann,

de meeste van die leuke emoticons haal ik bij "Smiley Central" en bij "Incredimail".
Ook veel mooie figuutjes van "Gloubiweb" (franstalig) en de rest pik ik in bij anderen, uit hun e-mails hé, [afbeelding verwijderd niet-https].
Als je er een paar zou willen over een bepaald thema, een keertje fluiten en ik stuur je een berichtje met alle gepaste emoticons die ik heb![afbeelding verwijderd niet-https]

[afbeelding verwijderd niet-https]

Matabish.
donderdag 28 februari 2008 - 16:05
annd6

Annd6

FLUIT!!!!!

Hihi stuur er maar een paar op, ik vind ze super!
Die ene met zijn ogen is hilarisch

Moet je mijn e-mail hebben of kan het met pb?

Groetjes
Ann
donderdag 28 februari 2008 - 16:24
Matabish

Tekst aangepast

Matabish

het zou wel kunnen per pb, maar dan dwalen we zo ver van de "tuin" af hé? Misschien kan je beter je e-mail doorsturen dan kan ik je er veel meer bezorgen.
'k Zal je er al enkele leuke sturen, en al degene, die ik in de berichtjes hier zet, kan je ook copiëren!

[afbeelding verwijderd niet-https]

Matabish.

P.S.: [afbeelding verwijderd niet-https], per pb kan ik niet aan mijn mannekes, dus dat werkt niet!! [afbeelding verwijderd niet-https] Dan toch maar je e-mail...
donderdag 28 februari 2008 - 16:36
annd6

Annd6

Gestuurd!
heb eens iets geprobeerd.........

[afbeelding verwijderd niet-https]

eens zien of ie er staat...


donderdag 28 februari 2008 - 16:54
lentemode

Tekst aangepast

Lentemode

Hej Ann,

Dat zien er fantastisch lekkere nononse gezonde boterhammekes uit !
En mijn vader zou gezegd hebben: "Alles van eigen gewin..."

Geef toe, de sprietjes bieslook uit de eigen tuin geven al een ander smaakaccent dan die uit het plastic potje-in-een-plastic-folietjes-uit-de-supermarkt, hé !!!

En om alle lijners nog even aan te moedigen.......................

Groetjes,
Mia

[afbeelding verwijderd niet-https]
donderdag 28 februari 2008 - 20:18
annd6

Annd6

Mia,
...'t waren toch bieslooksprietjes uit een bakje...de mijne is nog te klein
Maar je hebt wel gelijk, niets zo goed als 't spul uit je eigen tuin.

Die foto is leuk!
Matabish, zie je het weer zitten?
donderdag 28 februari 2008 - 22:27
Tine

Tine

Ann, heerlijk, ik ga het dit weekend nog maken. Het water loopt me al in de mond. Ik lust alles waar uien in zitten.

Tine
vrijdag 29 februari 2008 - 15:11
annd6

Annd6

Ja ui is een beetje een onderschatte groente, je kan er zoveel mee en het is zo lekker hé

Groetjes
Ann
vrijdag 29 februari 2008 - 16:16
rialle

Tekst aangepast

Rialle

Ann en alle anderen, hier dan het resutaat van onze bakmiddag. Ik moest snel zijn om een foto te maken want ze gingen warm van de hand!

[afbeelding verwijderd niet-https]

[afbeelding verwijderd niet-https]


Ik dacht dat ze in de oven ook nog zouden rijzen maar dat zijn ze niet. Ik denk dat ze daardoor ook iets minder luchtig zijn dan de bedoeling is. Enig idee waar dat aan kan liggen?
De smaak is goed, ze zijn heerlijk! Zowel met brie als met Feta zijn ze verrukkulluk.
Die met geraspte kaas bovenop zijn ook goed geworden gelukkig, en niet verbrand!

Morgen gaan we een groot brood proberen.
En als mijn man weer terug is van deze reis dan maak ik zeker ook dat heerlijke uienbrood.

Bedankt Ann, voor de recepten en voor de schriftelijke steun tijdens de totstandkoming van mijn allereerste zelfgebakken broodjes.



Groetjes Rialle
vrijdag 29 februari 2008 - 21:22
annd6

Annd6

Ze zien er super uit!!!
Echt mooi

In de oven rijst het niet meer echt nee.
Zelfgebakken brood is altijd iets "voller" dan gekocht brood, dat geeft juist de goede smaak.
Die geraspte kaas erbovenop is prima gelukt, ik probeer dat zeker ook eens want het is ook mooi om zien!

Leuk hé , brood bakken
Veel succes morgen!

En graag gedaan!

Groetjes
Ann
vrijdag 29 februari 2008 - 21:31
Lilian

Lilian

Oh Ann dat uienbrood ziet er lekker uit en zeker met dat heerlijke beleg!!

Dit recept komt ook in mijn schriftje, de brie broodjes staan er ook al in.
Ik ga ze zeker een keer proberen hoor en bedankt voor de goede uitleg ervan.

groetjes lilian
zaterdag 1 maart 2008 - 22:10

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon