Voor een halve kilo bloem heb je twee kleine uien nodig of een grote.
Stoof de fijngesneden ui in een pan met een beetje olijfolie tot ze glazig is,( als je in het begin een dekseltje gebruikt heb je minder vetstof nodig.)
Voeg als ze bijna klaar zijn een geperst teentje knoflook en de blaadjes van een vijftal takjes tijm erbij (tijm en look mogen niet te lang bakken of ze worden bitter) en zout en peper.
Laat het geheel afkoelen.
Nu kan je dit mengsel gebruiken voor de tweede rijs: maak platte broodjes of één lange platte en ik maak er dan nog kuiltjes in met een eetstokje,daarna doe je de uitjes erbovenop. Laten rijzen en bakken en dan krijg je dit:
[afbeelding verwijderd niet-https] Je kan de gebakken uitjes ook samen met 3 sneetjes fijngesneden cobourgham bij de bloem voegen en dan verder het deeg maken.
Let wel op
oor de uien heb je minder vocht nodig!
Laten rijzen, terugslaan en het brood vormen, laten rijzen en bakken ( je weet niet wat je ruikt als dit brood in de oven staat!)
De ham kan je weglaten maar het geeft het wel nog iets extra
En dan krijg je dit:
[afbeelding verwijderd niet-https] Dit is erg lekker brood en kan met verschillende soorten beleg.
Veel succes
Groetjes
Ann