Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Ik wil brandnetelsoep maken, heb ze nu geplukt, maar zou de soep pas morgen nodig hebben. Ik heb gelezen dat heropwarmen niet aan te raden is, net zoals spinazie...
Wat is jullie mening, kan ik ze eventueel in frigo leggen de brandnetelblaadjes en pas morgen de soep maken, of mag de soep in de frigo bewaard worden?
Om te drogen, enkel de blaadjes van de toppen of ook de stengels?
een hele tijd terug ben ik ook op zoek gegaan voor netelsoep en dit ben ik dan te weten gekomen
- alleen de jonge blaadjes aan de top van de netel - alleen in de lente, later zijn ze te vezelig - niet opwarmen (=spinazie)
en hier een recette voor 4 pers
250 g brandnetels 1 shoyu peper zout 1 bouillonblokje
Bereidingswijze: De brandneteltoppen apart houden en de bladeren van de stengels halen. De stengels in stukjes snijden en in een beetje water koken. Als deze zacht zijn de in reepjes gesneden bladeren erbij en even gaar laten koken (2-5 minuten) Met de staafmixer pureren en met de groentenbouillon bijvullen tot de gewenste hoeveelheid soep. Kruiden met shoyu, peper en zout. De toppen even in warm water dopen (dan gaat de 'brand' eruit) en fijnsnipperen boven de pan.
Shoyu laat ik eruit, soms doe ik wel een beetje look bij