menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 0

Brandnetels

Lorie

Lorie

Ik wil brandnetelsoep maken, heb ze nu geplukt, maar zou de soep pas morgen nodig hebben.
Ik heb gelezen dat heropwarmen niet aan te raden is, net zoals spinazie...

Wat is jullie mening, kan ik ze eventueel in frigo leggen de brandnetelblaadjes en pas morgen de soep maken, of mag de soep in de frigo bewaard worden?

Om te drogen, enkel de blaadjes van de toppen of ook de stengels?

Thx
donderdag 13 mei 2010 - 17:49
minouke

Minouke

een hele tijd terug ben ik ook op zoek gegaan voor netelsoep en dit ben ik dan te weten gekomen

- alleen de jonge blaadjes aan de top van de netel
- alleen in de lente, later zijn ze te vezelig
- niet opwarmen (=spinazie)

en hier een recette voor 4 pers

250 g brandnetels
1 shoyu
peper
zout
1 bouillonblokje



Bereidingswijze:
De brandneteltoppen apart houden en de bladeren van de stengels halen. De stengels in stukjes snijden en in een beetje water koken. Als deze zacht zijn de in reepjes gesneden bladeren erbij en even gaar laten koken (2-5 minuten) Met de staafmixer pureren en met de groentenbouillon bijvullen tot de gewenste hoeveelheid soep. Kruiden met shoyu, peper en zout. De toppen even in warm water dopen (dan gaat de 'brand' eruit) en fijnsnipperen boven de pan.


Shoyu laat ik eruit, soms doe ik wel een beetje look bij




donderdag 13 mei 2010 - 18:04

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon