Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Hallo, alweer een vraagje: Ik heb een tijd geleden platte peterselie en kervel gezaaid. Die is mooi opgekomen. Maar moet ik ze uitdunnen en een bepaalde afstand aanhouden? Nu staan ze nl heel bossig. Ik heb wel op een rijtje gezaaid, maar heel dik omdat er al zoveel niet was uitgekomen. Wat adviseren jullie: uitdunnen of niet? De plantjes zijn nu zo'n 4cm hoog. Groetjes, Anke
Zelf zaai ik peterselie "breedwerpig" maar niet te dik en laat ik alles gewoon opkomen zoals het komt. Uitdunnen is naar mijn gevoel niet nodig. Het gaat hem uiteindelijk om het blad. Als je wortelen of rode biet of iets dergelijks zaait dan is uitdunnen wél van belang omdat anders onder de grond de wortels elkaar gaan "beconcurreren" met misgroeiingen tot gevolg. Bij peterselie oogst je enkel het blad dus daar maakt het niet uit dat het éne plantje het andere wat licht ontneemt. De sterkste zullen het grootste worden en je zal zowiezo genoeg kunnen plukken hoor.
Bedankt Gert! Dus moet ik dan geen schrik hebben voor schimmels, rotting ed zoals je wel bij sla voorhebt als je niet tijdig uitdunt? Nog een ander vraagje: als je kervel/peterselie snijdt, groeit die dan terug (zoals bv snijselder)? Of trek ik dan beter meteen alles uit? Gr, Anke