menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 2

Wecken van witte kool

mia_heyl7

Mia_heyl7

Witte kool voor inmaak
********************
Russische kool: voor 6 weckgla&zen van 290 ml
650 g witte kool, in fijne reepjes gesneden
200 gr uien, in fijne reepjes gesneden
200 gr komkommer, in de kengte door, zaadjes eruit, en fijne ringen snijden
1 grote rode en 1 grote groene” paprika, ontdaan van alles in fijn gesneden
300 ml witte wijn azijn
300 ml water
20 gr zout
3-4 eetlepels suiker
Alle voorbereide groenten met het zout bedekken, en 1 nacht , afgedekt,; koel stellen
Volgende dag, azijn, water en suiker koken,
Van de kruiden mix het sap,afgieten, erg vast aandrukken in de glazen, en afdekken met het suiker azijn mengsel
Glazen sluiten met ring en klemmen, en in heet waterbad steriliseren voor 60 minuten op 100 C°
donderdag 5 november 2015 - 21:18
mia_heyl7

Mia_heyl7

Witte kool voor inmaak
Bayern kool voor 5 weckglazen van 290 ml
************************************
1 kilo witte kool, fijngesneden
120 gr uien, fijngesneden
80 gr, rauw gerookt spek in blokjes
50 gr varkensvet
Peper en zout
1 teelepel suiker
½ teelepel komijnpoeder of zaad
200 ml witte wijn
2 eetlepels witte wijn azijn
300 ml vlees bouillon
Het spek en de uien glazig bakken in het varkensvet, de kool erbij doen
Met de kruiden op smaak brengen
Wiite wijn, azijn, en bouillon opgieten,
Het kruid afgedekt 30 minuten laten garen
Nogmaals op smaak brengen
Dan het kruid in de klaargemaakt glazen schikken en aandrukken
En naar voorschrift, met gummiring en klemmen sluiten
Inmaken op 100C° gedurende 90 minuten

donderdag 5 november 2015 - 21:19

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon