Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Ik plant al vele jaren aardappelen charlotte, en heb dit probleem nog nooit tegen gekomen. Nu heb ik wel dit jaar men tuin wat groter gemaakt en heb hiervoor een stuk weidegrond gebruikt. En dus daar ook een deel aardappelen geplant. Nu moet ik wel zeggen dat ik die aardappelen op dat weide perceel vrij laat heb geplant, namelijk pas begin juni. En heb deze dus pas eind september kunnen rooien. Bij het rooien was het me al opgevallen dat er hier en daar toch al wat rotte aardappelen bij waren. En voor het moment zijn we dus van de aardappelen van op dat weide perceel aan het gebruiken en heel wat van die aardappelen worden bij het koken zwart of donker. Iemand enig idee waar dit aan te wijten zou zijn. En of eventueel het gerbruik van die weide grond er iets mee te maken zou kunnen hebben.
Behandel aardappelen voorzichtig. Als ze ruw op de grond of in een bewaarbak worden gegooid, krijgen ze gemakkelijk blauwe plekken. Deze stootplekken zijn niet schadelijk en hebben geen invloed op de smaak. Ze worden bij het koken wel bruin-zwart wat niet aantrekkelijk is.
Een andere reden die wordt gegeven voor het zwart worden is het koken en af laten koelen in een aluminium pan. Kook in een roestvrij stalen pan of doe ze over in een andere schaal na het koken.