menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 0

Kweken van komkommers

Ga naar meest recente reactie

Jules

Jules

Ik probeer voor de eerste keer komkommers te kweken in mijn tuinserre. Hierbij verwijder ik regelmatig de zijscheuten uit de bladoksels en laat de bloemen staan. Nu staan er in sommige oksels wel eens meerdere bloemen en ik vraag me af of het niet beter is per oksel slechts één (1) bloem te laten staan en al de rest te verwijderen. Kan iemand me hierbij goede raad geven ?
zondag 19 juni 2011 - 22:41
Bart1967

Bart1967

Ik probeer dat ook voor de eerste keer Jules. Ik kan u geen raad geven maar mss kan iemand antwoorden op ons beider vraag. Heb nu ook 2 serre komkommerplanten staan, nu zo'n halve meter hoog, en de eerste bloemen komen open. Voor zover ik erover lees, moet je idd zijscheuten en bloemen wegnemen om later ook groeikracht te blijven ontwikkelen. Ikzelf heb nog niets weggenomen. Als ik vrienden om raad vraag doen ze blijkbaar veel minder werk dan wat ik erover lees. Bvb: tomaten 4 à 5 per tros houden; ik heb nog niemand gevonden die bloemen wegknipt. ..... Idem zo voor de paprika's. Ik probeer te ontcijferen wat je moet weghalen via boeken en websites maar in mijn omgeving doet niemand dat. De boekenwijsheid vr komkommers is: 1 bloem weg, 2 laten staan; soms zelfs 2 bloemen weg en 1 laten staan.
maandag 20 juni 2011 - 15:50
Jules

Jules

Dag Bart. Bedankt voor uw antwoord. Ik heb net hetzelfde meegemaakt. Ik zocht mensen met ervaring in het kweken van komkommers, maar kreeg nooit een antwoord dat me voldeed. Zelfs in het tuincentrum waar ik de planten heb gekocht,
werd me geantwoord: 'laat die plant maar zijn goesting doen, dan komt dat dik in orde'. Ik vrees dat we inderdaad zullen moeten leren uit eigen ervaring, met vallen en opstaan. Spijtig.
dinsdag 21 juni 2011 - 14:47
hugo

Hugo

[afbeelding verwijderd niet-https]

bovenstaande foto is mijn komkommer in de veranda (zelfde als serre), die laat ik gewoon met 5-6 stengels omhoog gaan, ik verwijder geen bloemen, alleen als er twee vruchtjes in een oksel zitten verwijder ik er één van,, voor de rest laat ik die zijn gangetje gaan, komen toch meer vruchten aan dan je op kan,,wel zorgen voor voldoende water (4liter per dag) en meststoffen (met een laag N getal),, zijn gulzige planten

groetjes
dinsdag 21 juni 2011 - 19:39
Jules

Jules

Nu toch weer wat bijgeleerd. Bedankt. Prachtige plant trouwens, zo wil ik ze thuis ook wel!
Nu ik ben maar begonnen met één stengel en gezien ik tot vandaag steeds alle zijscheuten heb verwijderd, zal ik het resultaat van u nooit kunnen benaderen. Volgend jaar doen we zeker een nieuwe poging.
donderdag 23 juni 2011 - 10:09
ws87

Ws87

Ik heb hier ook een aantal komkommers staan, waarvan 1 binnen en 2 buiten.
Je zou denken dat de plant binnen goed tot zijn recht komt, over het algemeen lekker warm etc.
Hij staat inmiddels tot het plafond, en heeft nog geen vrucht laten zien...
De planten buiten dus wel, een stuk kouder, veel regen, en toch zitten daar al 2 komkommers aan...
Hoe komt dit?????

[afbeelding verwijderd niet-https]

[afbeelding verwijderd niet-https]

[afbeelding verwijderd niet-https]
vrijdag 24 juni 2011 - 17:08
ws87

Ws87

Mmmmm niemand enig idee?
zondag 26 juni 2011 - 11:54

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon