menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 0

Boerenkool

Ga naar meest recente reactie

Semie

Semie

Ik heb een tijdje geleden een boerenkoolplantje in een vak van mijn moestuinbak gezet (bij wijze van experiment) en deze groeide als kool Maar nu zijn de bladeren van deze plant in een paar dagen tijd helemaal opgegeten. Alleen de stengel en de nerven zijn nog over. Omdat dit plantje het wel erg goed deed in de bak, zou ik het nog eens willen planten, maar dan maatregelen nemen dat dit niet opnieuw gebeurd. Hoewel ik goed heb gezocht, kon ik geen beest ontdekken die verantwoordelijk was voor het verorberen van mijn boerenkoolplant.

Wat kan het zijn geweest en hoe voorkom ik herhaling?
Groeten,
Yvon
vrijdag 28 augustus 2009 - 22:12
Matabish

Matabish

Ga 's avonds eens kijken want het zijn waarschijnlijk naaktslakken!
Die kruipen in de dag weg en komen 's avonds eten.
Gebruik de 'zoeken' -functie, rechts bovenaan deze pagina, eens met 'slakken'.
Daar vind je wel raad voor deze plaag!

Groetjes,
Matabish.
zaterdag 29 augustus 2009 - 00:45
wim86

Wim86

Het zullen idd wel slakken zijn.


Mijn boerenkolen zijn iets te vroeg dit jaar. Normaal gaan ze rechtstreeks van het veld de pot in. Nu gaan ze wsl doorschieten als ik ze laat staan.

Mijn vraag: Kun je boerenkolen invriezen?
zaterdag 29 augustus 2009 - 18:55
Matabish

Matabish

Ja hoor! Héél lekker en altijd klaar bij de hand!
Je kan ze volledig klaarmaken en zo in porties invriezen
of je kan ze 'blancheren' en invriezen, dan zijn ze klaar voor gebruik.
Altijd alles eerst goed laten afkoelen voor je het invriest!!

'Blancheren' is lichtgezouten water aan de kook brengen, de fijngesneden groenten erin gooien en
zodra het opnieuw kookt, de groenten afgieten en met koud water afkoelen.
Goed laten uitdruppen voor je het invriest in porties.

Smakelijk,
Matabish.
zaterdag 29 augustus 2009 - 19:07
Rita1960

Rita1960

Boerenkool invriezen??
snelste methode ... en lekkerste...:

kool schoonmaken in emmer water, dikste nerven eruit halen, in porties in plastic zakjes en zo hup de diepvries in.

Bij gebruik: portie uit de diepvries halen, even stampen met de vuisten op de nog bevroren kool, mooi klein nu, en nu gewoon koken..

groetjes,

Rita
zaterdag 5 september 2009 - 22:37

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon