Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Ik heb een tijdje geleden een boerenkoolplantje in een vak van mijn moestuinbak gezet (bij wijze van experiment) en deze groeide als kool Maar nu zijn de bladeren van deze plant in een paar dagen tijd helemaal opgegeten. Alleen de stengel en de nerven zijn nog over. Omdat dit plantje het wel erg goed deed in de bak, zou ik het nog eens willen planten, maar dan maatregelen nemen dat dit niet opnieuw gebeurd. Hoewel ik goed heb gezocht, kon ik geen beest ontdekken die verantwoordelijk was voor het verorberen van mijn boerenkoolplant.
Wat kan het zijn geweest en hoe voorkom ik herhaling? Groeten, Yvon
Ga 's avonds eens kijken want het zijn waarschijnlijk naaktslakken! Die kruipen in de dag weg en komen 's avonds eten. Gebruik de 'zoeken' -functie, rechts bovenaan deze pagina, eens met 'slakken'. Daar vind je wel raad voor deze plaag!
Ja hoor! Héél lekker en altijd klaar bij de hand! Je kan ze volledig klaarmaken en zo in porties invriezen of je kan ze 'blancheren' en invriezen, dan zijn ze klaar voor gebruik. Altijd alles eerst goed laten afkoelen voor je het invriest!!
'Blancheren' is lichtgezouten water aan de kook brengen, de fijngesneden groenten erin gooien en zodra het opnieuw kookt, de groenten afgieten en met koud water afkoelen. Goed laten uitdruppen voor je het invriest in porties.