Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Euhh... wat is dat eigenlijk? Ik heb die in de winkels al wel gezien maar geen flauw idee wat het is. Een kleine pompoensoort? En naar wat smaakt die? Wat doet ge er mee?
Ik vind dat de 'patisson' maar weinig smaak heeft, maar het is eens wat anders! Zelf maak ik hem klaar met bechamelsaus, eventueel met kaas. Eigenlijk kun je hem, van smaak, best vergelijken met witte kool. Daar is het ook vooral de saus of het vulsel dat smaak geeft.
- De pâtisson is een pompoensoort die behoort tot de komkommerachtigen. Hij wordt ook wel eens vliegende schotel genoemd door zijn vorm. Héle kleine pâtissons kun je vullen of zoetzuur inmaken. Natuurlijk kun je de grote ook vullen met couscous of een ratatouille of een gehaktmengsel. -
To en tom aten tomaten tom at en to vrat de tomaten. Met de opbrengst ben ik dik tevreden. De onderste kist heb ik vanmorgen geoogst en de bovenste kist gister. Zo kun je zien, dat ze binnen een dag lekker narijpen. Een gedeelte is al in de diepvries en van deze gaat ook een deel de diepvries in voor eigen tomatensoep. Ook wordt er een saus van in flessen gedaan.
Dà's ook een mooie oogst Jovandreumel!! Bij mij is het dit jaar maar triestig! Op twaalf planten voor vleestomaten zal ik een 10/12 tomaten kunnen oogsten. Dat was wat anders verleden jaar, toen hield het niet op! Zal wel aan de zaadjes liggen... De kerstomaatjes daarentegen doen het héél goed!
Hoi Jo doe jij die snoep tomaatjes ook voor saus in de vrieser zo ja hoe doe jij dat voordat je erin doet. ik heb namelijk alleen maar snoep toaatjes (tommy's zoals ze hier heten in de winkel) en riny tim tomaatjes. gr an
De snoep tomaatjes (cherry tomaatjes) doen we middendoor en dan een dressing erover en die eten we bij de sla en ook bij slaboontjes en ook wel zo met de dressing als groente. Ze smaken heerlijk.