Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
De aardappelen in de kelder beginnen te kiemen,nu dacht ik dat de kelder een ideale plek was om aardappelen te bewaren. ik ging er van uit dat het kiemen veel later begon. Nu heeft die kelder wel een constante temperatuur van 16 graden en is dit misschien te warm.
Palieterhofke, welkom op het forum. Een kelder van 16 graden, dat is warm, ook voor de aardappels en ik sluit me aan bij Rita's advies: donker en koel.
Bedankt voor de reacties. Ik zal maar een en andere koelere plek zoeken, ik had niet verwacht dat de kelder zo warm ging blijven. Nu is het voordeel dat we er schitterend witloof kunnen telen.
Het zijn consumptieaardappelen en omdat het een beperkte hoeveelheid is en ik ergens had gelezen dat de kieming later zou plaats vinden waren ze waarschijnlijk al op geweest. Daarom dat ik ook geen poeder gebruikt heb.
Dat een kelder altijd dezelfde temperatuur houd wist ik ook helemaal niet, ik heb er pas een thermometer ingelegd toen ik er witloof wou in telen.
Ik vind het wel spijtig van de aardappelen want de kelder is donker,vlakbij en vrij van ongedierte. Vorig jaar lagen ze in de schuur en had ik toch muizen op bezoek (piepende patatjes)
Ik vind het leuk om aardappelen te zetten maar het bewaren schrikt mij toch altijd weer af.
Daar heb ik ook al dikwijls aan gedacht maar nog niet aangedurft, met de bieten doen we het wel elk jaar. Hoe ga je best te werk voor een aardappelgroef.
Ik heb ze gewoon in de garage staan. Die wordt alleen bijverwarmd als de temperatuur buiten -5 graden wordt. En wanneer is dat nog? Dat kiemremmend spul daar houd ik niet van, omdat dat stoffen zijn die invloed hebben op de celgroei. Als het niet hoeft, dan niet dus. Bij -5 of lager dan gaat af en toe even een elektrisch kacheltje aan op een klok en de temperatuur blijft 0 tot 1 graad. En zo eten wij in mei de laatste aardappels op. Over de kisten hangt een oud kleed, dat de verdamping wat tegenhoudt en de aardappels harder houdt. Dit jaar kon ik op 31 mei de eerste piepertjes rooien en nog even dan kijk ik daar alweer naar uit.
ook hier bewaren we de aardappelen gedurende de winter in een garage met weinig licht beneden ons huis bedek de kistjes met zwarte plastic zakken gebruiken ook geen poeder, breek zo nu en dan de kiemen er af heb wel bij ervaring dat aardappelen met rode schil beter lang goed blijven dan de andere